1. Vreau să donez un iPhone. Cum se procedează?

Apasă pe butonul Donează un iPhone de pe pagina noastră iphone.procivic.ro Lasă-ne numele, adresa, numărul de telefon, e-mailul și mesajul tău iar de transport ne ocupăm noi, vom trimite un curier. Sau dacă vrei sa-l trimiti, atunci folosește această adresă:Asociația pentru Dezvoltare Urbană, CUI 25066833, Str. Știrbei Vodă Nr. 158, Bl, 23A, Ap. 7, Sector 1, București, România

2. Ce este tehnologia asistivă?

Tehnologia asistivă ajută persoanele nevăzătoare să cunoască lumea și să învețe. Aceasta este inclusă în iPhone. Prin funcția VoiceOver se realizează transformarea informației digitale în voce, transmițând astfel informația audio. Tu vorbești cu telefonul, telefonul iți vorbește înapoi. Nevăzătorii care au iPhone sunt dependenți de el, pentru că este cea mai facilă cale de a obține informație în această lumea tot mai digitalizată. Smartphone-ul este cea mai facilă tehnologie asistivă pentru nevăzători.

3. Care sunt beneficiile tehnologiei asistive?

Tehnologia asistivă ajută persoanele nevăzătoare să citească un e-mail, să se uite la un film sau să discute pe messenger. Mai mult decât atât este calea principală prin care un nevăzător poate învăța și avea acces la educație. Smartphone-ul este relativ accesibil financiar și internetul este acum omniprezent, deci nu există limite pentru cunoaștere.

4. De ce strângem noi, ca asociație, iPhone-uri pentru nevăzători?

Pentru că știm că un nevăzător folosește un Smartphone la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât o persoană care vede. Pentru că lucram în comunitatea nevăzătorilor de peste 10 ani și pentru că am donat personal un iPhone. Iar campania aceasta este o continuare firească a campaniei de anul trecut “Smartphone-ul de la capriciu la necesitate”. în 2019 am lansat o petiție, am strâns peste 3.300 de semnături dar nu am primit niciun răspuns de la autorități la cererea noastră de a obține un decont de la CNAS pentru cumpărarea unui Smartphone de către o persoană nevăzătoare. Așa că dacă nu am reușit pentru toți , măcar să facem câțiva copii fericiți, cu niște device-uri care de altfel stau prin sertar.