Iphone-ul, sau o cale simplă și plăcută să faci toate ceva-urile, chestiile, mi s-a arătat acum vreo 3 ani, iar eu, novice în lumea tehnologiei, am fost surprins! Nu m-a atras design-ul, exteriorul, mărul de pe spate, ci rapiditatea cu care efectua comenzile mele, iar mai apoi, când am aflat cu adevărat cât poate, m-a atras cât de util poate fi în uzul unei persoane cu deficiență de vedere. Consider că un astfel de accesoriu te face să îți deschizi apetitul pentru a explora tehnologiile, te face să simți că poți face aproape tot, în mod normal, dar mai ales rapid și sigur, pentru că cei de la Apple, țin enorm la securitatea dispozitivelor.

Un prim argument pentru cele zise, ar fi accesibilizarea detaliată a acțiunilor aparent simple, dar care pe un telefon android nu erau. Mă refer la copierea de text, lipirea apoi a unui text într-o altă casetă de editare, și chiar la simpla navigare prin meniuri, prin file de internet, prin aplicații… ce să mai, o reală plăcere!

Un alt argument este comoditatea pe care ți-o conferă, dar și spectrul larg de acțiuni mai complexe. O persoană nevăzătoare, posesoare de Iphone, își poate monitoriza banii prin aplicații de banking, care sunt mult mai accesibilizate, apoi, mă mai gândesc la faptul că se pot viziona filme pe platforme precum Netflix, deoarece există funcția de enunțare a subtitrărilor, iar astea sunt doar două exemple.

Un ultim argument este faptul că sunt concepute aplicații precum BlindSquare, care este perfectă pentru deplasări, jocuri bine adaptate precum A blind legend, ori Apple pay-ul, cu care oricine, dar în special persoanele nevăzătoare, pot plăti cumpărături la casa de marcat, fără să mai scoată banii sau cardul din portofel, doar prin simpla apropiere a telefonului de P.O.S. În concluzie, acestea fiind spuse, recomand oricărei persoane nevăzătoare un Iphone, sau cel puțin să încerce un astfel de dispozitiv, atât de util.