Acest mic dispozitiv are foarte multe funcții utile pentru orice persoană. Un telefon facilitează multe aspecte ale vieții, pe lângă funcția importantă de a convorbi cu alte persoane, el are implementate foarte multe alte funcții ca de exemplu: calculator, convertor, informații meteo, accesul la internet, accesul la un jurnal, accesul la o gamă mare de jocuri, aplicații, redare de conținut audio-video etc. 

Aceste dispozitive au rol de a crea condiții pentru diferite platforme de socializare, având conexiune la internet poți să socializezi cu diferite persoane din toată lumea, iar funcția de hărți te ajuta ca orientare prin GPS în primul rând, dar și în a vizita online anumite locații, în care doar visezi să ajungi. 

Telefoanele sunt de mai multe tipuri și diferite mărci, două din cele mai cunoscute fiind IPHONE și SAMSUNG. Acestea sunt cele mai renumite, mai ales IPHONE, fiecare având un sistem de operare diferit: Ios și android.Eu, pana la vârsta mea, am folosit doar android pentru că acesta este cel mai popular și accesibil pe la noi. Tot timpul mi-am dorit un iphone, ori de care, singura problemă fiind suma de bani pe care trebuia să o dau pe el. Din ceea ce știu eu, acest dispozitiv este special în felul său, având foarte multe opțiuni deosebit de utile pentru o persoană cu dizabilități de vedere: are o funcție de scriere Braille și pe lângă asta lejeritatea de a umbla cu un cititor de ecran. Părerea mea este că este cel mai bun pentru o persoană nevăzătoare sau slab văzătoare. Gama de produse Apple este mare având telefoane, laptopuri adică mac și ipod fiind un fel de mp4. La ora actuală cel mai scump telefon este un iphone 11 pro placat cu aur, asta spune multe despre iphone, fiind un concurent bun pentru ceilalți dinozauri tehnologici ai epocii actuale.

Cum am spus și mai sus, îmi doresc un iphone pentru a experimenta cu el funcțiile speciale pentru slab văzători și, dacă voi câștiga la acest concurs,  telefonul pe care îl am acum, l-aș da mamei mele, care are un telefon simplu, cu butoane. Un dispozitiv mai bun m-ar ajuta și în pasiunea mea pentru IT și mi-ar scurta mult timpul de așteptare în anumite situații.